Blog

O  životě vášnivé cestovatelky, milovnice lidí, přírody a zvířat a v neposlední řadě průvodkyní světem financí. 

14.7. 2024

Lago di Garda & Chioggia 07/2024

Tentokrát jsme se s pejskama vydali na dovolenou do Itálie. Rozepsala jsem se, kam přesně jsme se vydali, co stojí za návštěvu a kde se občerstvit a co se nám naopak vůbec nepovedlo i přesto, že jsme už poměrně zkušené cestovatelky.

1.5. 2024

Jak jsme ztratili Baileyse

O tom, jak jsme prožili nejhorších 8 dní v našich životech a proč je dobré, aby měl váš pes GPS.

5.3. 2024

Jak jsem se dostala k pomoci klientům s financemi aneb někdy se v tom musíte chvíli plácat, abyste mohli začít plavat

Dnes mám konečně přehled nad tím, jak mít své finance pod kontrolou. Vím, kolik vydělám, kolik za co utrácím a do jakých prostředků své finance směřuji a do jakých je chci směřovat v budoucnu. Zároveň jsem zabezpečená pro případ nějaké nenadálé události, která by mi mohla znemožnit peníze po nějakou dobu vydělávat a pracuji na vlastní rezervě k plnění nákladnějších snů a na potřeby...

4.1. 2024

Jedenáct dní na Bali

Letět na Bali na jedenáct dní se zdá být poněkud krátké. A takyže je. Kdybych měla na Bali letět znovu (a doufám, že se tak někdy stane), rozhodně letím na delší dobu. I tak to ale stálo za to, stihly jsme toho hodně vidět a zažít.

18.8. 2023

Udržitelnost a cestování

Dneska píšu o tom, jak vnímám udržitelnost, co to pro mě v praxi znamená a jak ji přenáším do cestování. Kolik vtipných historek může vzniknout díky jednomu KeepCupu a co vše se z něj dá pít? O tom jsem se rozepsala v novém článku a doufám, že jeho čtení pro Vás bude inspirací nebo alespoň pobavením.

22.6. 2023

Roadtrip přes Slovinsko do Chorvatska – část IV. – Chorvatsko – Zadar a okolí a návrat domů

Dnešní článek je o tom, jak se nám líbilo v okolí Zadaru. Co vše jsme navštívili, ochutnali, proč si k ubytování vybíráme menší městečka a jak jsme těch pár dní prožili? A jaký suvenýr jsme si pořídili v závěru dovolené a na co budeme vzpomínat asi nejvíc?

12.6. 2023

Roadtrip přes Slovinsko do Chorvatska – část III. – Chorvatsko – Punat, Krk a okolí

V úterý, čtvrtý den naší dovolené, jsme měli naplánovaný přesun do Chorvatska. Původně jsme chtěly zůstat v městě Rijeka, ale při hledání ubytování se nám zalíbilo malé městečko Punat na ostrově Krk, asi 8 minut jízdy od města Krk. O tom, jak jsme si to tam užili, co jsme všechno stihli a co říkali naši chlupáči na moře? O tom všem bude dnešní článek.

7.6. 2023

Roadtrip přes Slovinsko do Chorvatska – část II. – Slovinsko

První etapa naší cesty vedla na Slovinsko, kde jsme se rozhodli na tři noci zůstat. Jak probíhala cesta? Zapomněly jsme doma něco podstatného i přesto, že jsme teoreticky byly „na vše připraveny“? V které části Slovinska jsme se rozhodly strávit pár dní a proč? Jak vybíráme ubytování a jak to s ním bylo v tomto případě? O tom všem bude dnešní článek. Připoutejte se prosím, jízda začíná.

2.6. 2023

Roadtrip přes Slovinsko do Chorvatska – část I. – Přípravy

První část je o tom, jak jsme se na tuto dovolenou připravovali, co všechno musíte zvážit, než se na zahraniční dovolenou se psem vydáte a jak vás můžou potrápit dva centimetry plastů, které vám v kufru tak trochu přebývají.

25.5. 2023

Jak vznikla naše „smečka“ – část II. – Jak k nám přišly dvě psí duše

Pokračování příběhu o tom, jak jsem se shodou náhod a zdánlivě nahodilých situací dala dohromady s Nikolkou. Jak jsem se jeli „podívat“ na štěňátko, ze kterého je teď velký dospělák Baileys. A taky o tom, jak jsem tak dlouho Nikolku přemlouvala, že si pořídíme druhého bělouše, až zasáhla vyšší moc, my se jeli jen „podívat“ (:-D) na pejska v dočasné péči Psího Štěstí a přivezli jsme si domů Dartíčka. Pokud vás zajímá, jak se dala dokupy naše zajímavá smečka, směle čtěte dál.